12-årige Olivia bruger nu meget tid på sit værelse i kælderen, hvor hun uden besvær kan koncentrere sig om lektierne. Værelset er blevet behandlet med en desinficerende løsning, der uden giftige kemikalier fjerner eventuelle skimmelsvampe.

Artikel fra BoligLiv

Vi behøver ikke mere bekymre os om, at vores døtre kan blive alvorligt syge af at opholde sig på deres værelser i kælderen, siger Henrik Marstrand, der er far til Olivia og Sophia og stifter af møbelfirmaet Mater.

Familien marstrand fra virum tog ingen chancer, da de lod deres 12-årige datter rykke ind i kælderværelset.
Selvom kælderen er tør og ny renoveret, valgte de at feje al tvivl om forekomst af skimmelsvampe af bordet ved at lade
Climates danmark behandle værelset med en ny rengøringsmetode, der bekæmper skimmelsporer, vira og bakterier.

Kamp mod skimmel, lugt og bakterier

Decon-X-behandlingen benyttes med stor fordel i ejendomme som afsluttende rengøring i fugt- og skimmelsager
eller som en midlertidig behandling, der straks fjerner allergener og dræber sporene, så udvikling af skimmelsvampe stoppes,
og nye skader kan undgås. Desinficeringsløsningen kan desuden benyttes ved lugtsanering af f.eks. tobaksrøg, dødsbo og sodlugt efter brand – samt rengøring efter skadedyrsbekæmpelse eller kloakskader, hvor bakterierne fjernes.
130 kvm nyrenoveret bolig og 110 kvm tør kælder i rigtig god stand med egen indgang, værelser og bad: Villaen fra 1940’erne i Virum var netop det, familien Marstrand ledte efter og købte for et par år siden – ikke mindst netop på grund af kælderen,
der kunne blive en glimrende teenageafdeling for familiens to piger.
Da 12-årige Olivia stod til at flytte sit værelse ned i kælderen, blev forældrene Henrik og Mette Marstrand dog bekymrede. For hvordan er det nu med skimmelsvamp og indeklima i en kælder?
Havde den byggesagkyndige ikke stået og sagt, at der var ”lidt skimmel i hjørnerne?” Vi var faktisk blevet ret utrygge ved, at hun skulle have værelse i kælderen. For vi ved jo ikke noget om skimmelsvamp ud over, at man kan blive uhelbredeligt syg af det. Og hvad betød det i hjørnerne egentlig, siger Henrik Marstrand.

Investering i tryghed

Hvad nu hvis der er skimmelsvamp i kælderen. Hvad nu hvis vores børn bliver syge af at opholde sig på deres værelser. De spørgsmål fyldte rigtig meget hos Henrik og Mette. Og de var slet ikke i tvivl om, at de gerne ville investere i tryghed for deres børn, da de hørte om denne nye rengøringsmetode, Decon-X-behandling, der kan desinficere et helt hus, rense luften, udrydde skimmelsporer, og hvad der ellers kan gemme sig: Vi købte os tryghed. For den lille tvivl om, hvad kælderen kunne gemme på, var jo ikke til at holde ud, og nu behøver vi ikke spekulere mere på det.

Uden giftige kemikalier

Metoden, som familien valgte at benytte sig af, er oprindeligt udviklet i Norge til desinficering af operationsstuer på hospitaler ved hjælp af en maskine, der helt enkelt bekæmper mikroorganismer som bakterier, vira og skimmelsporer ved at blæse en tør tåge i form af brintoverilte ind i lokalet. Det er virksomheden Climates Danmarks certificerede operatører, der foretager den miljørigtige behandling, som kun tager fem timer. Og så er den helt ufarlig, da der ikke anvendes giftige kemikalier. Det betyder blandt andet, at man ikke behøver at frygte for sine designermøbler, elektronik eller tøjet i skabene, fortæller Signe Steen Risager, adm. direktør hos Climates Danmark.
– Med denne nye teknologi kan der nu gøres noget for indeklimaet og den ringe luftkvalitet ikke blot i landets utallige fugt- og skimmelramte boliger, men også i offentlige bygninger, institutioner, på kontorer og i andre typer erhvervslokaler. Og så er det videnskabeligt dokumenteret, at det virker. Hvis fugtkilden ellers er fjernet, så er det en engangsbehandling, der eliminerer 99.9999 % af mikrober og sporer, siger hun.