Teknologien

Climates desinficerings robot godkendt efter EN 17272:2020 til rumdesinficering

Climates benytter en avanceret desinficerings robot, der er udviklet af Decon-X og produceret af Tronrud Engineering i Norge. Climates har agentur på teknologien i flere lande. Robotteknologien er en af de mest avancerede til desinfektion og bekæmpelse af mikroorganismer. Climates og vores kunder har på nuværende tidspunkt behandlet mere end 500 rum i Danmark.

Climates har dokumentation for at levere højeste niveau log6 desinficering. Enhedens specialudviklede dyse danner en tør tåge af hydrogenperoxid (5%). Tågen fordeles i hele rummet, der rammer alle overflader, inventar og luften i rummet. Også på bagsiden af håndtag, i revner og undersider, hvor lys ikke kan nå. Desinficeringen fjerner 99,9999% af mikroberne uden manuel berøring og uden skader på møbler, tekstiler eller teknisk udstyr.

Robotten leveres i 2 versioner:

  • DX1 mobil enhed
  • DX1F med 5m fleksibel slange (f.eks. til anvendelse i køretøjer eller hvor der er højt til loftet)

Kvalitetskontrol

Med en Climates Desinficering opnås en effektiv og grundig desinfektion. Statens Serum Institut anbefaler teknologien til rumdesinfektion i sundhedssektoren. Behandlingen efterlader ingenting på overflader da restproduktet er ilt, hvilket er testet og godkendt af Miljø- og Fødevareministeriet, Fødevarestyrelsen. Behandlingen kvalitetssikres ved enhedens sensorer, der overvåger behandlingen og alarmerer operatøren ved afvigelser. Resultatet er et mikrobefrit miljø, hvor 99,9999% af mikrober og sporer er dræbt (Log-6). Data fra desinficeringen opbevares og inkluderes automatisk i en elektronisk genereret rapport til brug for efterfølgende kvalitetskontrol.

Processen

Robotten er forprogrammeret og derfor skal operatøren blot klargøre rummet og starte robotten på enhedens Touch-skærm eller via en iPad. Alt inventar og teknisk udstyr kan forblive i rummet og bliver også desinficeret.

Under behandlingen fyldes rummet af tør tåge af mild brintoverilteopløsning (Hydrogenperoxid 5 %) i nøje afstemte cyklusser. Hele processen varer ca. 3 timer. Desinficeringen overvåges af robottens sensorer. Information om afvigelser i processen sendes med trådløs kommunikation til operatøren. Det giver et bekvemt og sikkert arbejdsmiljø. Rummet kan benyttes umiddelbart efter behandlingen er afsluttet og udluftning er foretaget. Rummet er nu nulstillet og desinficeret.

Climates løsninger er tilgængelige både via salg, leasing og som totale beredskabsleverancer.

Kontakt os for en dialog om jeres aktuelle behov for desinficering.

DX1

DX1F – Med 5 meter fleksibel slange

DX521 – Desinficeringsvæske, er godkendt og ISO 9001:2015 certificeret

Enkel og automatisk log6 desinficering

1. Klargør rum og udstyr

2. Start robotten

3. Vælg behandling

4. Desinficering i gang

5. SMS notifikationer

6. Dokumenteret resultat