Ny teknologi kan effektivt og miljørigtigt gøre op med dårlig luftkvalitet i danske daginstitutioner og dermed reducere sygdomsniveauet og skabe et sundt indeklima for børn og voksne.

Climates i magasinet Kommunalt Byggeri maj 2017

Det har længe været alment kendt, at danske skoler har kæmpet med dårligt indeklima.
Det samme gør sig gældende for landets mange daginstitutioner, hvor udfordringer med skimmelsvamp, lugt og bakterier er tilbagevendende – og påvirker indeklimaet i en sådan grad, at personalet må sygemelde sig, og både børn og voksne kan udvikle astma og allergier.

Ny teknologi forbedre vilkårene for børn og voksne i institutionerne

Men nu kan en ny teknologi for alvor gøre noget ved problemerne og forbedre vilkårene for børn og voksne i institutionerne.
Med en Climates Decon-X DX1 behandling bliver alle mikroorganismer såsom bakterier, vira, lugt og skimmelsporer bekæmpet på blot fem timer ved at mætte lokalet med tørdamp i form af brintoverilte. ”Løsningen er oprindeligt udviklet til desinficering af operationsstuer på hospitaler i Norge. Det er en skånsom og miljørigtig helt ufarlig metode uden brug af giftige kemikalier, som hverken gør skade på inventar eller elektronik, og som efterlader et fuldstændig desinficeret miljø,” siger Signe Steen Risager, adm. direktør hos Climates Danmark, som har agenturet på teknologien til indeklimaforbedring.

Få ren luft i daginstitutionen med en serviceaftale

Ren luft til skolerne med Decon-XDecon-X DX1 bør benyttes som afslutning på skimmelrenoveringer eller efter skader med bakterier, hvor de ansvarlige vil være helt sikre på at der efterfølgende er gjort ordentligt rent.
Teknologien kan også anvendes som en effektiv rengøringsmetode, hvor behandlingen sættes ind løbende og dermed også fungerer forebyggende.

Nedbringer sygefraværet blandt de ansatte

Climates Danmark tilbyder behandlingen via serviceaftaler og sikrer dermed et forbedret indeklima, hvor bakterier, vira og spore-niveauet er stærkt reduceret – hvilket vil nedbringe sygefraværet blandt de ansatte.
”Med en fast serviceaftale, hvor vi eksempelvis kommer ud i institutionen og desinficerer en gang hver tredje måned, vil man opleve en verden til forskel. Allerede straks efter første behandling vil forandringen kunne mærkes – og lugtes. Indeklimaet i lokalerne bliver simpelthen nulstillet, hvilket har stor betydning i institutioner, hvor vi ved, at mikroorganismerne lever rigtig godt på stuerne, i garderoberne og i puderummene,” siger Signe Steen Risager og uddyber:
”Ved at desinficere institutionen løbende skaber vi et rent, lugtfrit og sundt indeklima, hvor både børn og voksne trygt kan opholde sig hver dag.”  Kontakt venligst Climates via info@climateshealthtech.dk.