Project Description

Skimmelsvamp efter skybruddet i København 2011

Der var store mængder vand i denne kælderen efter skybruddet i København i sommeren 2011.

Hele kælderen blev straks affugtet og udtørret. Specielt i den ene afdeling af kælderen var skaderne store og for at undgå lignende skader i fremtiden blev der gravet op langs ydervæggene og sat en membran på. Endvidere blev kloakker og pumper gennemgået, så alle fugtkilder var fjernet. På grund af fugten, var der trods alle de gode tiltag, kommet kraftig skimmelvækst på indervæggene og på loftet i denne del af kælderen. Kælderen stod derfor stadig ubenyttet hen i foråret 2015, da der lugtede og indeklimaet var meget dårligt i rummet.

Decon-X behandling af 5 timers varighed

Der blev udført en Decon-X behandling af 5 timers varighed i maj 2015 i kælderen. Det mest optimale forhold for behandlingen havde været, hvis de synlige skimmelsvampe havde været fjernet, men på trods af det, havde behandlingen en betydelig effekt på indeklimaet i rummet. Kælderen kunne straks efter behandlingen tages i brug igen. Skimmelsvampevæksten var stoppet og indeklimaet var tydeligt forbedret og fri for skimmelsvamp efter skybruddet.

 

Vi har fået øjnene op for, hvor store helbredsmæssige konsekvenser skimmelsvampe i boligen faktisk har. Nu har vi det godt og vores allergiske gener er væk igen. Vi er glade for vi fik udført behandlingen, så vi kunne flytte hjem og bo i vores hus, mens forsikringssagen kører. Vi er glade for den opbakning vi har fået fra Climates, der tog vores situation alvorligt og hjælpen var hurtig og effektiv. Det er et helt andet hus at komme ind i. Vores gæster bemærker også, at luften er blevet meget bedre og huset nu er behageligt at være i, siger Per Nygaard Thorsen.
Per Nygaard thorsen